<< Back to projects

Linder Cycling Hotel

Leisure     |     City: Selva di Val Gardena, Italy    |     Designed by: Perathoner Architects

The Linder Cycling Hotel, built in 1964, is in the heart of the Dolomites in the Eastern Italian Alps. To adapt it to the high expectations of contemporary guests, the current managers entrusted the renovation of the facilities to Perathoner Architects. The project involved preserving a large part of the existing building, as well as wrapping the façade in wood.

Kriskadecor's chains can be found in two places. The first is the bar-restaurant, which has been completely refurbished to become the "Luis Eatery". In honour of the hotel's founder and father of the current owner, his face was reproduced in high definition with aluminium links.

The other point is the spa, one of the great attractions of the hotel, which includes several Kriskadecor space dividers that reproduce the Nieva de Noche pattern from the Essential collection by Claire Davies, and which blend in perfectly with the water area.


Solutions that are offered to the customer:


Photography

Tiberio Sorvillo